Из србице су настала сва европска писма

ИСТОРИЧАР  РАДОЊА БОЖОВИЋ  ТВРДИО ЈЕ  :

Из србице су настала сва европска писма

 

.

На Балкану су још у античко вријеме живјели Срби, и за ту тврдњу постоје бројни докази, објашњава историчар умјетности Радоња Божовић. Према његовим ријечима, код Античких Срба, као великог народа, било је много племена која су добијала имена по ријекама, планинама, својим прецима или су та имена донијели из своје прапостојине Индије.
Историчар уметности – Радоња Божовић: Прилози из историје Срба. 

„То су користили наши непријатељи, па су Рашане, Илире, Трачане, Дачане, Трибеле убрајали у друге народе. Илири су живјели западно од Дрине и јужно од Саве, Дачани преко Дунава, Трачани у данашњој Бугарској, јужно од Старе Планине, Трибали у данашњој Шумадији, Пелазге  јужно од њих све до Пелопонеза. Херодот у Пегазе смјешта сва српска племена“.

– каже он и додаје да постоје бројни докази који потрвђују да су Срби насељавали Европу, Азију и Сјеверну Африку.

„Наш историчар Стојан Бошковић у свом дјелу „Историја света“ пише како су Египћани дизали устанак против српских владара“.

– истиче он.

Божовић наводи да су у првим вјековима Римљани водили ратове са Илирима и Трачанима, те да су Римљани владали Балканом све до петог вијека.

„Онда се ређају српске династије Свевладовићи, Светимировићи Оштроиловићи.

Укупно је био 21 српски владар до Немање од 5. до краја 12. вијека. Иначе, Немања је 142. српски владар у свеукупној српској историји“.

– каже Божовић и додаје да је данас актуелно питање ћирилице и српског језика.

„Најстарије српско писмо је СРБИЦА и нађено је у Винчи, негдје око четири миленијума прије Христа. Из Србице су настала сва европска писма и писма Мале Азије. Србица је и данас присутна у писмима појединих земаља. Данашња савремена србица је настала из исконске србице, али је доживјела одређене промјене. Стара србица, односно њена слова, имала су бројну вриједност са којима су се радиле рачунске операције.

 

.

 

Арапски бројеви су, у ствари, српски бројеви. И Грци и Римљани су створили своја писма из Србице. И Јевреји су преузели нека слова из србице, која је најстарије ћирилично писмо. „Илијада“ и „Одисеја“ су првобитно биле написане на србици. Иначе, сви митови и вјеровања у „Илијади“ и „Одисеји“ су из српских традиција и митологије“

Божовић је, каже, у својој књизи „Прилози историји Срба“ дао доста доказа који потврђују да су Срби најстарији европски народ.

– Ниједна медијска кућа у Црној Гори није се осврнула на ову књигу, осим дневног листа „Дан“, што је занимљиво када смо свједоци колико се простора уступа дворским историчарима који пишу по наруџби. У Црној Гори нико не пише о античким Србима. У Србији ради аутохтонистичка српска историјска школа, као и научно-истраживачко друштво „Сербона“, које се бави истраживањем најстарије српске историје. Ово је у Црној Гори још увијек табу тема, да не кажем забрањена. Ниједан историчар у Црној Гори није се усудио да оспори моју књигу, нити да изазове полемику, да не помињем округле столове, већ је већина од њих нашла своје ухљебљење на државним јаслима, па они умију писати само оно што се од њих тражи, не постављајући питања колико је то научно истинито. Дворски историчари са својим квазиисторијама сумњивог садржаја, који немају у себи истраживачког духа, брзо се заборављају“.

– каже он и додаје да је теза о прастарој историји Срба већ побиједила:

„Има сијасет доказа, док наши противници имају фалсификате византијског цара Порфирогенета“.

– истиче Божовић.

Извор:

https://tijanje.wordpress.com/2013/07/02/iz-srbice-su-nastala-sva-evropska-pisma/

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.