Гог и Магог

.

Глава Мосха (Мошеси) и Тубала(1) је Гог, краљ Магога (Медо-Гетa) који је по лажираном библијском родослову син Јефтин. Али, то не бива, јер он је син Хамов по историјским изворима. Источни народи су под Магогом рачунали Саке, а они су медски Срби са Истока. Отуда je, принц Сака по имену Буда, био србски владар Магога.

Саки, ариј. шака, Срби, име је за народ беле пути у Азији, који се помиње као Скити, Индо-Скити (Толомеј) и Јавани. У авестанском су “сака”, мисирско јелински Sakai, Сакалаши, код Арапа Sakalabi, док се у асирским, хетским, хананским и митанским логограмима јављају као “са-газ”, име за Хабире (Сабире). На Даријевом тројезичном запису са Саброса (Загроса), они су исти народ са Кимерима: вав. Гимира, Кимери, а на еламском и персијском “сака”.

Јероним сведочи, да медске Гете називају Гогима и Магогима, док Севиљски каже, да су Гети потекли од Магога, а Верги, да су Гети и Меди у исти народ. Ибн Рустех тврди, да су Срби од Атлантика до Гога и Магога, у које спада и Сирија која се такође називала земља Магог (Џ. Меде). Очигледно, да се под библијским Гогом и Магогом подразумевају Срби и Руси као један народ, али је савремени Магог различит од библијског.

Део племства Срба и Руса на Истоку, познат под именом “Косари” (Хазари) примио је јеврејску веру.

Хазари су поставши Јевреји по вери, почели градити најмоћније царство у Европи и Централној Азији. Проширили су се на север у Русију, а касније у Европу и прешли у САД (Хосеин). Данашњи Гог и Магог нису више само Руси (и Срби), већ и њихови превертити на Западу, или на Истоку међу Арапима и Јеврејима.

Имамо, дакле, Хазаре као Јевреје и хришћане. Јеврејско-хришћанскаалијанса створила је ционистички покрет, са којим Бен Израел нема ништа. Моћ у Израелу не контролишу тамнопути (“семитски”) већевропски Јевреји. Ционизам је јединствена и ексклузивна европска креација, која је извела трансформацију европског хришћанства у модернуЗападну цивилизацију, помоћу Француске буржоаске револуције. На Истоку, ту улогу имала је Бољшевичка револуција (Хосеин).

Имран Хосеин наводи један хадис, у коме се Посланик Иса враћа након убиства Деџала (лажног Месију), где се каже: Алах ће послати Гога и Магога. Ради се о коначном уништењу, јер, ће они проћи поред Галилејскогјезера које ће до тада пресушити. Посланик Иса биће нападнут, алићеотићи на планину са верницима. Онда ће Гог и Магог рећи: Убили смо оне на Земљи, сада ћемо убити оне на небесима. Затим ће усмерити своје стреле (оружје) у небо. Алах ће тада вратити стреле натопљене крвљу.

Овај хадис, наведен је због симболике типске легенде о одапињању стреле на небо, јер се тај мотив понавља. Изворно је везан за претка Магога, по имену Свербин, најпознатијег Данаву који је стрелом пробио Сунце и Месец, па су богови Махабхарате морали да се боре у тами. Када је његов рођак Неброд, алијас Нимрод, освојио (културно) све земље, онда је са Вавилонске куле одапео стрелу на небо и она се вратила крвава. Легенда каже, да је Неброд одједанпут остарео и изнемогао.

Како онда протумачити речи пророка Језекиља, упућене Мошеху и Тубалу(Језекиљ, 39,1): …извешћу те из северних крајева и довешћу те на горе ИзраелскеНа горама ћеш Израелским пасти ти и све чете твоје и народи који буду с тобом… пустићу огањ на Магога и на оне који живе на острвима без страха;(2) и познаће да сам ја Господ. Речи пророка Језекиља се различито тумаче, али, очигледно је, да оне геополитички пресликавају сукоб Магога са алијас Магогом, који иницира Калифат.

 

(1) Библијски Мосhи су Подунавски Илири, по којима је добила име река Москва и по њој град. Тубал су хелмски Ибери или Јужни Срби из Подунавља. По Иберима, искварено Ивери, настало је име за Јевреје.

(2) Јевреји су сваку земљу која је од њих била одвојена морем, звали “острво” , јер, они никада нису били морепловци. У ужем смислу, овај израз се односи на Пелазге и Пелаг (Хелм), за који Малерш каже да је био центар тадашњег света (Деретић)

Слободан М. Филиповић

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.